Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden B&B “De Jonge Barones”

Welkom bij B&B “De Jonge Barones”.

Met het bevestigen van een gemaakte reservering zijn tevens deze algemene voorwaarden van kracht.

Definities:

B&B: de daartoe aangewezen ruimte bestaande uit badkamer, slaapkamer en woonkamer gelegen Hoofdstraat 62 Beetsterzwaag

Eigenaar: Berend Vis

Beheerder: eigenaar dan wel een door hem aangewezen persoon

Gast: hoofdgast en medegasten die in de B&B verblijven

Hoofdgast: gast op wiens naam de reservering is gemaakt

Overeenkomst: reserveringsaanvraag en bijbehorende bevestiging voor verblijf in de B&B

 Algemeen

 1. Alle gasten dienen 18 jaar of ouder te zijn. De hoofdgast is verantwoordelijk voor zijn of haar medegasten, moet een vaste woon – of verblijfplaats hebben en een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.
 2. De prijzen van de kamers staan op www.dejongebarones.nl . Prijzen zijn inclusief btw, gebruik van handdoeken, badjassen en badslippers, water, elektriciteit en eindschoonmaak. Toeristenbelasting en ontbijt zijn al of niet inbegrepen afhankelijk van de gebruikte boekingssite. Hiervoor verwijzen we naar de betreffende boekingssites. 
 3. Onze B&B is helaas niet geschikt voor kinderen en minder valide personen.
 4. Onze kamers zijn geschikt voor een maximale bezetting van twee personen.
 5. Wij gunnen onze gasten een onbezorgd verblijf. Wij dragen echter geen verantwoordelijkheid voor verlies, diefstal, ongelukken, persoonlijke blessures, medische kosten of schade aan goederen veroorzaakt door persoonlijke onoplettendheid of door omstandigheden buiten ons bereik.
 6. Uiteraard verwachten we dat onze gasten eventuele beschadigingen, vermissingen bij ons melden. Eventuele kosten worden in rekening gebracht.
 7. Bij verlies van de sleutel van de B&B zullen alle hieruit voortvloeiende kosten bij de gasten van de B&B in rekening worden gebracht door de eigenaren. 
 8. B&B “De Jonge Barones” is niet aansprakelijk voor storingen in en om de accommodatie zoals uitval van stroom, wifi, watervoorzieningen en technische installaties.
 9. Roken of het gebruik van kaarsen binnenshuis is niet toegestaan.
 10. We verwachten dat onze gasten instructies van de eigenaar of beheerder opvolgen.
 11. De eigenaar of beheerder kan gasten, bij overtreding van deze Algemene Voorwaarden en bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang de toegang tot B&B “De Jonge Barones” ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van de verblijfskosten.
 12. De administratie van de eigenaar is bepalend bij onderling meningsverschil tenzij de gast het tegendeel kan bewijzen.
 13. We verwachten dat gasten van B&B “De Jonge Barones” zich houden aan de huisregels en de algemene voorwaarden.

Reservering en betaling

 1. De overeenkomst kan telefonisch of per e-mail worden aangegaan.
 2. Na ontvangst van een reserveringsverzoek stuurt B&B “De Jonge Barones” een bevestiging (mits de kamer beschikbaar is).
 3. De reservering is definitief na ontvangst van de aanbetaling. De aanbetaling bedraagt 50% van het totaalbedrag zonder ontbijt en eventuele extra’s.
 4. De aanbetaling moet binnen 3 kalenderdagen na ontvangst van de bevestiging worden voldaan.
 5. Indien de aanbetaling niet tijdig binnen is wordt de reserveringsaanvraag geannuleerd. De gast ontvangt hier per e-mail bericht van. 
 6. Bij reserveringen met aankomst binnen 10 dagen moet het totaalbedrag zonder ontbijt en eventuele extra’s direct worden betaald.
 7. Betaling van de kosten voor ontbijt en eventuele extra’s dient bij vertrek contant, per pin of per creditcard voldaan te worden.

 

Annulering

 1. Bij annulering van de reservering gelden de volgende voorwaarden:

– Bij annulering 7 dagen of eerder voor de aankomstdatum: geen annuleringskosten.

– Bij annulering vanaf 7 dagen of minder voor de aankomstdatum of bij niet op komen dagen: annuleringskosten bedragen 100% van de overeengekomen verblijfsom.

 1. Alleen na het oordeel van de eigenaar of beheerder (bijvoorbeeld in geval van calamiteiten) kan van de annuleringsvoorwaarden worden afgeweken.
 2. Om in aanmerking te komen voor eventuele restitutie, moet de annulering direct per e-mail of telefonisch aan de eigenaar worden doorgegeven.
 3. Na overleg zal het afgesproken bedrag binnen 5 kalenderdagen worden overgemaakt.
 4. Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats.
 5. B&B “De Jonge Barones” kan de reserveringsovereenkomst alleen opzeggen in geval van overmacht, natuurramp, buitengewone weersomstandigheden, brand, overlijden of ziekte van de eigenaren of familie, ziekenhuisopname of onaangekondigde verkoop.
 6. In deze gevallen zal de eigenaar of beheerder de gast zo spoedig mogelijk trachten een alternatief  aanbieden.
 7. Als er geen alternatief mogelijk is of de gast accepteert het aangeboden alternatief niet, dan zal terugstorten van het volledige aanbetaalde bedrag plaatsvinden. Eventuele andere kosten ten gevolge van de opzegging zullen niet door de eigenaar worden vergoed.
 8. Wij raden aan een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

 Aankomst en vertrek

 1. Op de dag van aankomst is de kamer vanaf 15.00 uur beschikbaar en kan er tot 20.00 uur worden ingecheckt.
 2. Het wordt gewaardeerd als we de verwachte aankomsttijd van tevoren doorkrijgen.
 3. Afwijkende aankomsttijden dan hierboven genoemd zijn alleen mogelijk in overleg.
 4. In verband met het schoonmaken van de kamers is het nodig op de dag van vertrek deze vóór 11.00 uur te verlaten. 
 5. Een late uitcheck is in overleg mogelijk bij beschikbaarheid van de kamer. Uitchecken moet vóór 15.00 uur plaatsvinden. Hiervoor wordt €20 in rekening gebracht. 

Klachten

 1. Uiteraard doen wij ons uiterste best onze gasten een onbezorgd en onvergetelijk verblijf te bieden.
 2. Mocht er ondanks onze goede zorgen toch een klacht zijn, dan horen wij dat graag ter plekke zodat wij dit direct kunnen oplossen.
 3. Op alle geschillen met betrekking tot de overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.
 4. In geval van een geschil moet het geschil uiterlijk 6 weken na de datum waarop de gast de klacht bij de eigenaar indiende, schriftelijk of in een andere vorm gereageerd zijn door de eigenaar.
 5. Zowel de eigenaar als de gast moeten zich inspannen om tot een passende oplossing voor het geschil te komen.

 Deze algemene voorwaarden zijn op 27-06-2023 gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 84401028. De laatst gedeponeerde versie is van toepassing.

Bed and breakfast “De Jonge Barones”

KvK nummer: 84401028

BTW nummer: NL003959814B32