De bosrijke omgeving

De Zeven Bossen van Beetsterzwaag zijn een uniek landschap met een rijke geschiedenis.

Ze zijn ontstaan door de aanleg van landgoederen en buitenplaatsen door de adel in de 18e en 19e eeuw. De bossen hebben verschillende eigenaren en worden ook verschillend beheerd. Zo heeft elk bos haar eigen karakter, voor elk wat wils. Je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken of gewoon heerlijk tot rust komen.

Beetsterzwaag ligt ook op korte afstand van het merengebied en verschillende nationale parken. Naast sportieve en ontspannen activiteiten in de natuur, kunt u ook volop genieten van de cultuur die Friesland te bieden heeft.

Wij lopen bijna dagelijks direct vanuit ons huis de bossen in langs de mooie vennetjes, het kerkje van Olterterp en dan even het terras op bij het Witte Huis. Een aanrader vinden wij wel het Koningspad. Ontdek ook de vele andere wandelingen in de regio Zuid Oost Friesland…

Direct vanuit Beetsterzwaag lopen talloze fietsroutes door hele verschillende landschappen. Onze favoriet is de pontjesroute, een prachtige fietstocht van 41 kilometer door Nationaal Park De Alde Feanen. Ontdek meer fietsroutes in Zuid Oost Friesland…

Zuidoost Friesland is rijkelijk bedeeld met schitterende natuur. In dit deel van Friesland, vind je maar liefst 3 Nationale Parken en 1 Nationaal Landschap om van te genieten.

Bent u een golfliefhebber? Dan vindt u op 900 meter afstand van de Jonge Barones de schitterende 18-holes golfbaan Lauswolt. De golfbaan is gelegen in het bos èn heeft prachtige waterpartijen.

Wij houden zelf erg van watersport. Een dagje  sloepen, picknickmand mee of aanmeren bij een gezellig restaurantje, is voor ons het toppunt van ontspanning. Binnen ongeveer 10 minuten met de auto bent u al bij De Veenhoop waar u een bootje kunt huren.

Hoe heerlijk is het om na een dag vol activiteiten na te genieten op een terrasje of in een goed restaurant op beperkte loopafstand van uw verblijf. De Hoofdstraat is een levendige straat met een keur aan goede restaurants en winkels waar u binnen enkele minuten heenloopt. Er bevinden zich zelfs drie restaurants in de Hoofdstraat. Wilt u eten in een restaurant met een Michelinster, dan raden wij u de Heeren van Harinxma aan, dat zich binnen 1 kilometer van De Jonge Barones bevindt. Op 5 minuten per auto vindt u Fidèle.

Friesland ademt cultuur. Leeuwarden was niet voor niets Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Met onze eigen taal, vele musea en bijzondere tradities, zoals de Elfstedentocht, mogen we wel zeggen dat Friesland top of mind bestemming is als je van kunst en cultuur houdt. 

Beetsterzwaag ligt bijzonder gunstig ten opzichte van een aantal steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo bent u binnen ongeveer 30 minuten in Leeuwarden of Groningen.